حمام قجر قزوین ( موزه مردم شناسی )
حمام قجر قزوین یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین گرمابه های قزوین است که در خیابان عبید زاکانی واقع شده است و هم اکنون موزه مردم شناسی قزوین در آن دایر است .
قدمت بنا :
این حمام در سال ۱۰۵۷ هجری قمری به وسیله امیر گونه خان قاجار قزوینی از سرداران شاه عباس صفوی به دستور شاه ساخته شده و در ابتدا «حمام شاهی» نام داشته است .
معماری بنا :
مساحت حمام قجر قزوین حدود ۱۰۴۵ متر مربع است .
حمام از سه بخش اصلی سربینه، میان در و گرمخانه و همچنین از دو قسمت مجزا جداگانه زنانه و مردانه تشکیل شده است،
در اصلی آن رو به جنوب باز میشود و با راه پلههای مارپیچ به سربینه منتهی میشود . سربینه بزرگ گرمابه که حوض زیبایی در وسط آن قرار دارد شش شاه نشین و طاق نما را در پلانی هشت ضلعی با راهرویی به گرمخانه پیوند میدهد.
ثبت در فهرست آثار ملی ایران :
این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شماره ثبت ۱۲۶۰۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
موزه مردم شناسی :
این بنای تاریخی در سال ۱۳۷۹ توسط میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین خریداری و با سرمایهگذاری شهرداری قزوین و مدیریت سازمان نوسازی و بهسازی مرمت شد و هم اکنون به عنوان موزه مردمشناسی در ۳ بخش اقوام، آداب و رسوم و مشاغل مورد بازدبد عموم قرار دارد .
بخش اقوام در قسمت سربنیه حمام تعبیه شده که اقوام مختلفی چون تات، مراغی ، کرد، لر و ترک به نمایش در آمده است.
بخش آداب و رسوم در میاندار حمام قرار دارد و آیین-های ملی و مذهبی را به نمایش گذاشته است. آیین هایی مانند سیزده به در، پنجاه به در و مراسم سوگواری امام حسین و …
بخش مشاغل هم در گرمخانه حمام است و مشاغلی چون آهنگری سنتی، دعانویسی، حلاجی، حجامت و.. به وسیله ی مجسمه هایی در موقعیت های مختلف نشان داده شده است.
فاصله تا اماکن دیگر :
فرودگاه | 13 کیلومتر |
راه آهن | 3/7 کیلومتر |
ترمینال | 3/5 کیلومتر |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!