کلیسای چوپان

کلیسای چوپان (کلیسای آندره‌ورتی مقدس)

,

کلیسای چوپان  متعلق به قرن ۱۶ میلادی است و به دلیل اینکه محل کلیسا در چراگاه منطقه ی دره شام بنا شده بود، محل عبادت چوپان‌های ارمنی منطقه ی دره شام به شمار می‌رفت.

این کلیسا در منطقه ای بسیار زیبا که یک طرف آن رود ارس و طرف دیگر کوه هست قرار دارد .

  کلیسای چوپان

آدرس کلیسای چوپان :

این کلیسا در استان آذربایجان شرقی در 5  کیلومتری غرب شهر جلفا و در جوار کرانه جنوبی رودخانه ارس واقع شده‌ است .

چطور به کلیسا چوپان برویم ؟

برای رفتن به این کلیسا اگر در تبریز قرار دارید حدود ۱۳۶ کیلیومتر باید طی کنید تا به جلفا برسید و از داخل جلفا تابلوهای مسیر کلیسای سنت استپانوس مشخص است و در این مسیر حرکت کنید و بعد از طی حدود 5 کیلومتر به این کلیسا خواهید رسید . در واقع کلیسای چوپان مابین شهر جلفا و کلیسا خرابه قرار دارد .

 

ثبت در میراث جهانی یونسکو و ثبت در فهرست آثا ملی کشور :

این کلیسا در ماه مه ۲۰۰۸ میلادی ددر فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

همچنین این اثر در تاریخ 17 اسفند 1381 با شماره ی ثبت 7743 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است .

معماری :

ساختمان کلیسا از خارج مربعی شکل به ابعاد ۷٫۷ در ۵٫۷ متر و از داخل صلیبی شکل می باشد و کلیسای کوچک (Chapel) محسوب می‌ شود . ورودی اصلی در قسمت غربی بنا قرار داشته و محراب آن در سمت شرق بنا می‌باشد. مصالح بکار رفته در ساختمان آن سنگ و ملات است و سطح دیوارهای داخلی با گچ پوشانده شده‌است. بنا فاقد هر گونه حجاری است. این کلیسا دارای گنبد کوچکی با پلان دایره شکل است که بر روی آن چهار نورگیر در چهار جهت تعبیه شده‌است. در سمت غرب کلیسا آثار و بقایای بنای ویران شده‌ای موجود است که احتمالاً بخشی از کلیسا را تشکیل داده‌است. در محوطه اطراف کلیسا سنگ صلیبهایی بوده‌است که جهت حفظ آنها تعدادی به تبریز منتقل گردیده‌است. پوسته خارجی کلیسا به وسیله سنگ ساخته شده و دارای یک گنبد کوچکی می‌باشد که اخیراً مرمت گردیده‌است. داخل کلیسا خیلی کوچک است و بیش از ده نفر در آن جای نمی‌گیرد. طاق‌های آن نیز به مانند کلیساهای دیگر جناغی شکل است.

وضعیت کنونی :

این بنا توسط سازمان میراث فرهنگی و همکاری سازمان منطقه آزاد ارس در سال ۲۰۱۵ میلادی مرمت گردید و در همان سال به یاد شهدای ارامنه تقدیس مجدد گردید، این کلیسا در حال حاضر تخت مالکیت شورای خلیفه گری ارامنه آذربایجان اداره می‌شود .

کلیسای چوپان

کلیسای چوپان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *